Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Havacılıktan Daha Ötesi

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 9. Sınıf Karma Test  (Okunma Sayısı 84555 defa)
e-akbulut
Co-Admin
*

Karizma Puanı: 2830
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 3704


sonsuZa kadar... =))


Üyelik Bilgileri
« : 18 Aralık 2007, 15:41:28 »

1. Aşağıdaki organellerden hangisinin karşısındaki olayla ilgisi yoktur?

A) Ribozom-Protein sentezi
B) Kloroplast-Nişasta depolama
C) Mitokondri-O2'li solunum
D) Hücre zarı-Osmoz
E) Golgi organeli-Madde salgılama

2. HIV, AİDS neden olan bir virüstür. Yönetici molekül olarak RNA taşır. HIV T lenfositlerinde çoğalırken en fazla aşağıdaki moleküllerden hangisini kullanır?

A) Ribozom-Glikoz
B) Enzim-Protein
C) Riboz-Deoksiriboz
D) Riboz-Aminoasit
E) Aminoasit-Deoksiriboz
3. 'Baklagiller azot bakımından fakir olan topraklarda yaşarlar. Kök hücrelerinde de azot bağlayıcı bakteriler yaşar.' Baklagiller ve bu bakteriler arasında nasıl bir ilişki vardır?

A) Mutualizm
B) Kommensalizm
C) Yarı parazitlik
D) Sabrofit
E) Tam parazit

4. Aşağıdakilerden hangisi en basit yapılı omurgalı canlıdır?

A) Kurbağa
B) Kertenkele
C) Köpekbalığı
D) Solucan
E) Deniz anası

5. Aşağıdakilerden hangisi bütün canlılarda doğrudan enerji molekülü olarak kullanılır?

A) Enzim
B) Protein
C) Riboz
D) Adenozintrifosfat
E) Adenin
6. Bitki hücrelerinde sakkaroz (sükroz) şeklinde depo edilen bir dissakkaritin sindirimi sırasında aşağıdakilerden hangisi meydana gelmez?

A) Sindirimi gerçekleştiren enzim miktarı azalır
B) Hücredeki glikoz miktarı artar.
C) Hücredeki su miktarı geçici olarak azalır.
D) Hücrede fruktoz miktarı artar.
E)Hücrede sakkaroz miktarı azalır

7. Bir DNA molekülünün bir ipliğinin hidrolizinden 107 adeninli, 205 guaninli, 43 timinli ve 95 sitozinli nukleotid açığa çıkmıştır. Bu DNA molekülündeki guaninli nukleotidlerin toplam nukleotid sayısına oranı nedir?

A)41 / 180
B) 41 / 90
C) 1/3
D) 2/3
E) 1/2

8. Bir bitki hücresi;

I. Glikojen
II. Nişasta
III. Protein
IV. Glikoz


Moleküllerinden hangilerini sentezlerken su açığa çıkarır?

A) I,II,III ve IV      B) II ve III      C) II ve IV      D) Yalnız II      E) Yalnız IV
9. Aşağıdakilerden hangisi A Vitaminin özelliği değildir?

A) Bitkisel dokularda provitamin-A olarak bulunur
B) Yağda çözünür
C) Hayvansal dokularda A vitamini olarak bulunur.
D) Eksik alındığında gece körlüğü meydana gelir.
E) Fazlası idrarla atılır.

10. "Proteinlerin metabolizması sırasında açığa çıkan amonyak karaciğer hücreleri tarafından üreye çevrilir" Hipotezine dayanarak "İdrardaki üre miktarı yenilen proteinli gıdaların miktarına bağlıdır" diyen bir bilim adamı, bilimsel çalışmanın hangi basamağındadır?

A) Hipotezini kuvvetlendirmeye çalışmaktadır
B) Hipoteze dayalı genel bir açıklama yapmaktadır
C) Hipoteze dayalı tahminde bulunmaktadır
D) Teori kurmaya çalışmaktadır.
E) Hipotezine ne kadar güvendiğini belirtmektedir.


CEVAPLAR :
1)b     2)d    3)a    4)c    5)d    6)a      7)c    8)b     9)e    10)a
Logged


ZeynEpmin..



O şimdi Uçak Teknisyeni..
      "Turkish Technic"
                        &
  Mekatronik Teknikeri
xJACOBS
Öğrenci
*

Karizma Puanı: 4
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 4


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2010, 19:26:19 »

kardes buda çok ğüzel
Logged
xJACOBS
Öğrenci
*

Karizma Puanı: 4
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 4


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2010, 19:26:42 »

Çok güzel Site yapmıssınız elinize Salık
Logged
kobra75
Öğrenci
*

Karizma Puanı: 3
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 3


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2011, 11:55:23 »

SSSSSSD
Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

 
Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
9. Sınıf Karma Test 2 Biyoloji e-akbulut 2 23627 Son Mesaj 18 Ekim 2010, 18:57:42
Gönderen: e-akbulut
9. Sınıf Karma Test 3 Biyoloji e-akbulut 0 47852 Son Mesaj 18 Aralık 2007, 15:52:48
Gönderen: e-akbulut
Erhan Tikveşli-11. sınıf staj raporları Havacılık ile ilgili dökümanlar e-tikvesli 3 3934 Son Mesaj 29 Aralık 2009, 14:14:52
Gönderen: YunusSinan
S T A J S O R U L A R I (11. ve 12. Sınıf) Havacılık ile ilgili dökümanlar e-akbulut 11 4241 Son Mesaj 23 Mart 2011, 17:10:15
Gönderen: Salih03
10. Sınıf Staj Dosyası Örneği olan ? Öneri,İstek,Şikayet No:Name 3 11025 Son Mesaj 02 Ağustos 2010, 22:19:11
Gönderen: a1cihan